Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL

Ricardo Sánchez

Internationaal 2014
Ricardo Sánchez
Geboortedatum: 2 januari 1990
Geboorteplaats/woonplaats: Toluca, Mexico / Silverstone, Verenigd Koninkrijk
Erelijst
Winnaar Internationale Nissan PlayStation® GT Academy 2014
Deelnemer Nissan Driver Development Program 2014
24 uur van Dubai 2015, 2e in zijn klasse, 5e algemeen met de Nissan GT-R NISMO GT3
Blancpain Endurance Series 2015 met de Nissan GT-R NISMO GT3

Profiel

Tijdens zijn jeugd droomde Ricardo Sánchez, net als vele jongens, over een carrière als coureur. Zijn vader nam hem af en toe mee om te karten, maar de familie Sánchez ontbeerde de middelen om zijn droom uit te laten komen. Ricardo's wens leek, net zoals die van andere racefans, niet uit te komen.

Op een dag ging Ricardo met zijn familie naar de bioscoop in hun woonplaats. Daar zagen ze dat er een live-event van GT Academy bezig was in het winkelcentrum. Ricardo’s vader riep hem meteen en stuurde hem naar het winkelcentrum om mee te doen aan GT Academy. Het was zijn enige realistische kans om zijn droom van een carrière als professioneel coureur na te jagen.

Ricardo won het live-event en ging door naar de tweedaagse nationale finale in Mexico-Stad. Daar werd Ricardo getest op zijn Gran Turismo-vaardigheden en zijn conditie. Hij maakte kennis met de media, racete met een Nissan 370Z over het Mexicaanse F1-circuit en werd na twee dagen uitgeroepen tot een van de zes finalisten die naar Silverstone zouden gaan.

Tijdens een zware Race Camp-week in het Verenigd Koninkrijk streed Ricardo tegen gamers uit Australië, India, Thailand en het Midden-Oosten voor de grote prijs. Na afloop van de uitdagingen werd Ricardo door de jury uitgeroepen tot winnaar van de internationale GT Academy 2014.

Ricardo’s prijs was het doorlopen van het loodzware GT Academy Driver Development Program ter voorbereiding op deelname aan de 24 uur van Dubai 2015 met een Nissan GT-R NISMO GT3. Na een intense trainingsperiode van drie maanden was Ricardo klaar om te racen. Zijn carrière kende een vliegende start met een zeer knappe tweede plaats in zijn klasse en een vijfde plaats in het algemeen klassement met het team.

Nu heeft Ricardo de kans gekregen om zijn talenten verder te ontwikkelen en zich te laten zien door middel van zijn contract als NISMO Athlete en deelname met de GT-R aan de prestigieuze Blancpain Endurance Series, samen met zijn Dubai-teamgenoten.

Ricardo is de belichaming van GT Academy. Ruw talent ontdekken, opleiden en uitdagen. Vervolgens toekijken hoe het prachtige prestaties neerzet.