Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL

Romain Sarazin

Europa 2015
Romain Sarazin
Geboortedatum: 14 mei 1994
Woonplaats: Meyzieu, Frankrijk
Erelijst
Winnaar Nissan PlayStation® GT Academy Europa 2015

Profiel

Romain Sarazin werd gekroond tot kampioen van GT Academy Europa 2015 na het eerste Race Camp op het ongelooflijke Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

Zijn passie voor auto’s en autosport komt voort uit een Franse competitie met als hoofdprijs een seizoen lang rallyrijden. Hij had destijds nog maar net zijn rijbewijs binnen, maar versloeg onderweg naar de finale zevenhonderd andere deelnemers. Helaas ging de hoofdprijs net aan zijn neus voorbij. Het avontuur deed hem beseffen dat hij aanleg had voor racen en Romain besloot alles op alles te zetten om zijn droom te laten uitkomen: een carrière in de autosport.

Voor hij in 2015 besloot mee te doen aan GT Academy was Romain een vierdejaarsstudent economie en management. Hij woonde thuis bij zijn ouders en werkte in de vakanties om voor een auto te sparen. Na de universiteit hoopte Romain zijn eigen bedrijf op te starten, in de racerij of in de autobranche. Met zijn inkomsten zou hij zijn racecarrìere dan bekostigen.

Romain wist zich te kwalificeren voor het Race Camp in Abu Dhabi via het onlinegedeelte van GT Academy op Gran Turismo®6. Tijdens de achtdaagse competitie presteerde Romain consistent op hoog niveau, ondanks hitte, in onder andere de hindernisbaan, de dragrace, de straatrace en de race met strandbuggy’s. De avond voor de allesbeslissende race met Nissan 370Z’s op Yas Marina Circuit zetten de laatste twee gegadigden voor de Franse finaleplek de tweede tijd neer in de onlinekwalificatie in Gran Turismo. Romain werd vervolgens uitverkoren tot finalist. Toen de lichten op groen sprongen, reageerde niemand sneller dan Romain. Zijn fantastische start bracht hem naast de Brit die de poleposition had bemachtigd, zodat hij hem aan de binnenkant kon passeren. Vanaf dat moment had Romain de touwtjes in handen. Hij breidde zijn voorsprong uit met de snelste ronde en passeerde het zwart-wit geblokt als eerste, om tot Europees GT Academy-kampioen van 2015 gekroond te worden.

Sindsdien doorloopt Romain op Silverstone het intensieve Driver Development Program (DDP), dat hem via training op het gebied van racevaardigheid, conditie en fysieke en mentale kracht voorbereidt op de professionele autosport. Zodra hij zijn internationale C-licentie heeft gehaald, kan hij beginnen aan zijn eerste jaar in de racerij.

Romain is hard op weg om zijn droom te verwezenlijken. Binnenkort kan hij de eredivisie van de autosport bereiken en in de voetsporen treden van voormalige GT Academy-winnaars door te racen tijdens de 24 uur van Le Mans en op de Nürburgring.