Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL

SAMENVATTING GT ACADEMY DUITSLAND SEIZOEN 2013

SAMENVATTING GT ACADEMY DUITSLAND SEIZOEN 2013

GT Academy Duitsland 2013 trapte af in juli met een onlinekwalificatieperiode van vier weken, waaraan ruim 99.000 PlayStation®3-gamers meededen via een downloadbare demo van Gran Turismo®6. De beste zestien spelers gingen door naar de nationale finale op de EuroSpeedway Lausitz, waar ze de kans kregen om hun vaardigheid in het echt te tonen aan het GT Academy-team.

Tegelijkertijd vonden er in juli en augustus wildcardevents plaats in de NISMO Shop op Nürburgring Ring Boulevard en in Autozentrum Walter Pforzheim Nord. Op die manier konden ook liefhebbers zonder PS3™ meedoen aan GT Academy. Via deze events gingen nog eens acht supersnelle gamers buiten de onlinekwalificatie om door naar de Duitse nationale finale.

De nationale finale bestond uit uitdagingen in Gran Turismo®, fitnesstests en rijvaardigheidstests waaruit het aangeboren stuurtalent moest blijken. De beste twaalf gamers wonnen een plaats in de Race Camp-week in september 2013, op het Britse Silverstone Circuit.

De laatste 12:
Dennis Allen
Dennis Gross
Florian Strauss
Florian Woithe
Friedolin Tronicke
Kamil Kalinowski
Kevin Rohrscheidt
Marcel Moiser
Maverick Jakubowski
Michael Postufka
Sergej Blum
Stefan Stockebrand

De twaalf deelnemers werden op Silverstone welkom geheten door voormalig Formule 1-coureur Nick Heidfeld, die zijn rol als hoofdjurylid van GT Academy Duitsland opnieuw met verve vervulde. Tijdens de hele week had hij de zware taak om de zwakste deelnemers te elimineren en een streep te zetten door hun droom: het volgen van het intensieve Driver Development Program gevolgd door het uitkomen voor Nissan in een GT3-kampioenschap in 2014.

Race Camp 2013 bevatte de inmiddels bekende activiteiten, zoals benchmarktests en het afleggen van schriftelijke examens en praktijktoetsen voor de ARDS-racelicentie. Ook grepen de gamers de kans om te rijden met allerlei Nissans, zoals de Juke, de 370Z en de krachtige GT-R.

Niet alle uitdagingen vonden plaats op Silverstone en op een dag reisden de gamers af naar een voormalige legerbasis met een circuit die meer op een filmset leek. Daar moesten ze in en rond hangars racen terwijl ze verschillende uitdagingen moesten voltooien om hun stuurmanskunsten en concentratievermogen te tonen. Helaas liet Marcel zien hoe snel je een kostbare fout kunt maken, met een crash als gevolg! De hangars zijn oorspronkelijk gemaakt om bommen te overleven, dus de arme Nissan 370Z kreeg er flink van langs. Maar gelukkig raakte er niemand gewond, en dat was het belangrijkste.

De GT Academy-vijfkamp vormde weer een pittige uitdaging voor de deelnemers. Het begon met een hardloopgedeelte van het Race Camp naar Whittlebury Hall, enkele kilometers verderop. Daarna gingen de deelnemers met quadbikes door naar de hovercrafts, en vervolgens doken ze in een ijskoud meertje. Na elke activiteit viel de traagste deelnemer af, en uiteindelijk fietsten er vier terug naar Silverstone. In het Race Camp wachtten hen drie Nissan GT-R's, en na drie ronden in die bolide werd Kevin uitgeroepen tot vijfkampwinnaar.

Om zeven uur in de ochtend van de cross-countrystormbaan werden de zes overgebleven finalisten ruw gewekt door het legerachtige fitnessteam en naar een geheime locatie gebracht. Het was koud en het had de hele nacht geregend, dus het was modderig en glad. De gamers werden in twee teams van drie personen opgedeeld, want niet alleen hun conditie werd getest, maar ook hun samenwerkingsvermogen. Maverick had een hamstring verrekt en liep moeilijk, maar zijn team bleef bij hem en samen wonnen ze de eerste ronde. De geblesseerde Maverick keerde vervolgens terug naar Silverstone terwijl de anderen doorgingen. Het goede nieuws was dat iedereen na afloop werd beloond met ontbijt en een warme douche!

In 2013 werd voor het eerst met stockcarversies van de Nissan Micra gereden. De deelnemers hadden er de grootste lol mee en de juryleden konden nu perfect zien hoe de jongens het deden als ze agressief konden rijden, met veel inhaalmogelijkheden. Florian pakte de poleposition, maar de startopstelling werd omgedraaid, dus hij begon achteraan. Hij liet het er niet bij zitten en bereikte de tweede plaats, terwijl Dennis G. zijn 26e verjaardag vierde met een overwinning, nadat hij als derde van start was gegaan.

Op de laatste dag vlogen de vijf resterende deelnemers letterlijk uit met een lichtgewicht vliegtuig om de g-krachten te ervaren die ze in de snelste racewagens wachtten. Daarna begon het serieuze werk: na de laatste eliminatie waren alleen Dennis G., Florian S., Kamil en Maverick over.

De laatste race werd verreden met raceuitvoeringen van de Nissan 370Z NISMO, inclusief veiligheidskooien en exclusief elektronische hulpmiddelen. Nog niet eerder hadden ze met een dergelijke auto gereden. Vlak voordat de lichten uitgingen, begon het flink te regenen, wat een nat en glad wegdek opleverde. Dennis startte vooraan, met ruim een seconde voorsprong op de nummer twee, Florian. Kamil begon als derde en Maverick als vierde.

De race duurde vijf ronden en werd als gevolg van de regen verreden onder verraderlijke omstandigheden. Florian nam de leiding over bij het ingaan van de eerste bocht en breidde zijn voorsprong uit met twee seconden per ronde. Hij schreef de race op zijn naam en veroverde zo de titel van 2013. Zijn opgebouwde voorsprong maakte diepe indruk op Nick Heidfeld en het juryteam. “Het is ongelooflijk, een droom die uitkomt”, aldus Florian nadat hij was uitgeroepen tot kampioen van GT Academy Duitsland 2013. “Ik kan niet wachten om met het GT Academy Driver Development Program te beginnen en ik kijk uit naar wat komen gaat tijdens de volgende maanden.”

Florians naam werd geheim gehouden tot het Duitse tv-programma van GT Academy werd uitgezonden. De serie werd op RTL uitgezonden als onderdeel van de reguliere Formule 1-reportages, en pas aan het einde van 2013 werd zijn identiteit onthuld in de laatste aflevering.

Na drie maanden lang het intensieve Driver Development Program gevolgd te hebben, verdiende Florian zijn internationale racelicentie. Tijdens de 24 uur van Dubai in januari 2014 pakte hij een indrukwekkende eerste plaats. De rest van het seizoen 2014 komt Florian uit in de Blancpain Endurance Series als een van Nissans getalenteerde NISMO Athletes.