Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL

SAMENVATTING GT ACADEMY DUITSLAND SEIZOEN 2014

SAMENVATTING GT ACADEMY DUITSLAND SEIZOEN 2014

In het derde seizoen op rij deden ruim 65.000 onlinedeelnemers mee aan de losstaande Duitse GT Academy in 2014. Het niveau was hoger dan vorig jaar, dankzij de groeiende populariteit van de competitie in Duitsland.

De traditionele kwalificatie via Gran Turismo 6 voor de PlayStation®3 ging in 2014 gepaard met een gratis kwalificatie via Facebook. Daardoor was de competitie toegankelijker dan ooit. Naast de nieuwe Facebook-game werden ook de live-evenementen weer georganiseerd, verspreid over heel Duitsland.

Nooit eerder was de nationale finale van GT Academy Duitsland zo zwaar en afwisselend. 28 finalisten werden uitgenodigd om zichzelf te bewijzen tijdens een evenement van drie dagen, voorafgaand aan de beroemde 24 uur van de Nürburgring, en stuk voor stuk konden ze niet wachten om een van de acht tickets voor het Race Camp te winnen. De kandidaten moesten niet alleen online laten zien wat ze konden, maar ook in een aantal uitdagingen uit het Race Camp. Zo werd er een Engelstalige persconferentie gesimuleerd om de communicatievaardigheden te testen, gevolgd door een zware rit op een nat circuit met een Nissan 370Z NISMO. Daarna voerden sommige kandidaten een tandemsprong uit een vliegtuig uit, waagden ze zich aan een subtielere versie van de Tough Mudder en waren ze getuige van de startopstelling van de 24-uursrace. De laatste acht deelnemers aan het Race Camp werden uitgekozen door de juryleden Nick Heidfeld en JP Krämer.

Danny Giusa (27) Tim Bruns (21) Felix Piechotka (21) Marc Wodischek (30)
Marc Gassner (23) Max Teichert (18) Ronny Hähnel (21) Philipp Schallenberg (19)

Nauwelijks drie weken later waren de beste acht afgereisd naar het Race Camp van Silverstone. Dit jaar wachtten hen vele nieuwe uitdagingen en de strijd werd afgetrapt met een ronde met de Nissan 370Z op Stowe Circuit en rijbeheersing met een Caterham. Voor het eerst was er een gymkhana-uitdaging: tussen de hangars van een oude luchtbasis werden twee identieke circuits uitgezet met verschillende uitdagingen, zoals rijden door een autovormig gat, glibberen op een ijzig wegdek en een pitstop-remtest. Alle acht deelnemers raceten twee tegen twee, waarbij de verliezers vervolgens onderling uitvochten wie er werd geëlimineerd.

Ook op de andere dagen ondergingen de deelnemers inspannende uitdagingen, zoals een verkeerstest waarbij het ging om inhalen en racen, pitstop-uitdagingen om de samenwerking en de stuurmanskunsten onder druk te beoordelen en een spectaculaire 'tankrace'.

Op de laatste dag waren er vier zeer aan elkaar gewaagde kandidaten over. De laatste race zou uitmaken wie de winnaar was, en het werd er een zoals de Duitse GT Academy nog nooit had gezien. Tot op het laatste moment was het spannend, maar Marc Gassner passeerde het zwart-wit geblokt een fractie eerder dan de nummer twee, Danny Giusa.

Tijdens het Race Camp werden de deelnemers gesteund en begeleid door juryleden zoals Rob Jenkinson en Christian Vann, hoofdjurylid en voormalig F1-coureur Nick Heidfeld en Nissan- en supercarexpert JP Krämer.

Marc Gassner is de derde kampioen van GT Academy Duitsland en stapt daarmee in het voetspoor van Peter Pyzera en Florian Strauss. Begin september begon Marc aan het Driver Development Program op de beroemde Nordschleife om zich voor te bereiden op zijn ultieme prijs: deelname met Nissan aan de 24 uur van de Nürburgring in mei 2015.