Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL

SAMENVATTING GT ACADEMY V.S. SEIZOEN 2014

SAMENVATTING GT ACADEMY V.S. SEIZOEN 2014

Voor de deelnemers aan GT Academy 2014 begon de race van het beeldscherm naar het circuit met een speciale onlinecompetitie. Bijna 100.000 GT6-eigenaars zetten alles op alles om een toptijd neer te zetten en zich tot de beste 32 coureurs te scharen.

Na acht weken namen de 32 gamers met de juiste combinatie van snelheid, kracht en bezieling het tegen elkaar op in de beroemde MTV Studio in New York. De kijkers thuis konden alles voor het eerste live streamen via Twitch.

Na twee slopende dagen bleven er twaalf gamers over na de nationale finale. Ze pakten hun koffers en reisden af naar het legendarische Silverstone Circuit, het thuis van de GT Academy. Sinds 2008 hebben al meer dan tien gamers hun virtuele racevaardigheid omgezet in een carrière als Nissan Pro-coureur.

Naarmate het programma in de loop der jaren is geëvolueerd, zijn de fysieke eisen voor de aanstormende Nissan Pro-coureurs toegenomen. De juryleden van GT Academy, Danny Sullivan, Boris Said en Rob Barff, lieten de deelnemers al op de eerste dag een triatlon afleggen. Zo was het voor de gamers meteen duidelijk dat de race naar de overwinning was begonnen.

Halverwege de week waren acht gamers een stap dichter bij een carrière als professioneel coureur. Ze hadden drie loodzware dagen vol typische GT Academy-uitdagingen doorstaan, waaronder het bootcamp, karten, motorfietsen en een inhaaluitdaging met een Nissan GT-R. Nick McMillen, de GT Academy-kampioen van 2013, zorgde voor een extra uitdaging door een richttijd neer te zetten met een Nissan 370Z.

Nieuw in 2014 was een gymkana-achtig parcours. De deelnemers kregen te maken met ijswegen, legertanks en paintballschoten. Chris Forsberg, de Formule Drift-kampioen van 2014, was ter plekke om tips te geven over het lastige parcours.

Op de vijfde dag namen de gamers plaats achter het stuur van stock-cars voor een ruige race. Met het einde van de dag in zicht moesten de resterende gamers alles geven tijdens een remuitdaging met een 370Z, die voor velen te veel was.

Op de dag van de laatste race waren de verschillen tussen de laatste vier enorm klein: Nicolas Hammann pakte de poleposition, Mark Pinnell zat slechts een honderdste seconde achter hem en het verschil tussen Alex Alexander en Parker Cornelius was minder dan een seconde.

Na de start behield Nicolas zijn leidende positie in de eerste bocht en halverwege de race had hij een seconde voorsprong op de rest. Mark achtervolgde hem als nummer twee, maar na een schakelfout viel hij terug naar de laatste plaats. Zo kregen Alex en Parker een vrije kans om de achtervolging op Nicolas in te zetten. De strijd bleef fel en Mark en Parker streden zij aan zij, bocht na bocht om de derde plaats. Uiteindelijk passeerde Nicolas Hammann het zwart-wit geblokt als eerste en werd hij gekroond tot GT Academy-kampioen van 2014.

Binnenkort meer info over Nicolas Hammann, met onder andere zijn eerste officiële race: de 24 uur van Dubai in januari.