Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL

GT ACADEMY ASIA 2015 SEASON RECAP

SAMENVATTING GT ACADEMY AZIË 2015

Voor het eerst sinds GT Academy in 2008 van start ging, was er een speciale Aziatische GT Academy. Honderdduizenden gamers deden mee in de hoop om de competitie te winnen en ervandoor te gaan met een professioneel racecontract met Nissan Motorsport. Voor Japan, de Filipijnen en Indonesië was het de eerste kennismaking met GT Academy. Thailand en India waren in 2014 al betrokken bij GT Academy Internationaal.

De potentiële coureurs konden zich op twee manieren kwalificeren voor het Race Camp: via de onlinekwalificatie in Gran Turismo of via de live-events, waarbij honderd deelnemers doorgingen naar de nationale finales. De nationale finales speelden zich af in Madras (India), Tokio (Japan), Bangkok (Thailand), Manilla (de Filipijnen) en Sentul, nabij Bogor (Indonesië).

Slechts zes gelukkige deelnemers uit elke regio gingen door van de nationale finales naar Silverstone Circuit in Groot-Brittannië. Daar aangekomen werden ze voorgesteld aan hun mentoren, die ze bijstonden tijdens het zware evenement van zes dagen. De mentoren, waaronder: Karun Chandhok (India), Hamish Daud Wyllie (Indonesië), Katsumasa Chiyo (Japan), Marlon Stockinger (Filipijnen) en Sandy Stuvik (Thailand), waren afkomstig uit verschillende takken van autosport.

Hoofdjurylid: Rob Barff
Filipijnen Japan
Jurylid: Marlon Stockinger Jurylid: Katsumasa Chiyo
Luis Cachero Raphael Miru Lesaguis Lee Jung Woo Takuya Takahashi
Jose Gerard Policarpio Joel Agojo Kohei Hatakeyama Kojiro Iwasaki
Terrence Lallave Daryl Brady Yu Takahashi Yuya Nozaki
India Thailand
Jurylid: Karun Chandhok Jurylid: Sandy Stuvik
Abishek Dwaraknath Dhruv Dayal Pianpat Ronruangrit Nutanun Karukos
Akshay Gupta Shantanu Kallianpurkar Paswat Lupakitaro Panuwit Thamrongchot
Anush Chakravarthi   Nathayos Sirigaya Thaninrat Atiratphuvapat
Indonesië  
Jurylid: Hamish Daud Wyllie  
Andika Rama Raira Bhaskara    
Datu Yogabrata Kreshna Augusta Mulyo Adi    
Ferson Pradana Yogatama    

Het evenement stond onder het toeziend oog van de ervaren juryvoorzitter Rob Barff, die meteen onder de indruk was van de fitheid en de mate van voorbereiding van de Aziatische deelnemers aan het GT Academy Race Camp.

Gedurende de week op Race Camp volgden de uitdagingen elkaar rap op. Al op de eerste dag werden ze in het diepe gegooid en maakten ze op de Bedford Autodrome kennis met eenzitters, Caterhams, Nissan GT-R's en JPLM-auto's. Er stond de deelnemers een reeks verrassingsuitdagingen te wachten, zoals de hindernisbaan GT Ninja, een innovatieve, militaire gymkhanarace, strandbuggyraces, rechtstreekse confrontaties op Silverstone en een zeer spannende stockcar-race met Nissan Micra's, waarbij slechts twee auto's de finish haalden.

REGIONALE KAMPIOENEN
Jose Gerard Policarpio - Filipijnen
Andika Rama - Indonesië
Akshay Gupta - India
Nathayos Sirigaya - Thailand
Takuya Takahashi - Japan

Het Race Camp werd besloten met een razendspannende race van tien ronden op Silverstone International Circuit met Nissan 370Z NISMO's. Andika Rama uit Indonesië ging van poleposition van start en begon de race goed. In de eerste bocht leidde hij, gevolgd door Jose Gerard Policarpio uit de Filipijnen, die de Japanner Takuya Takahashi had ingehaald. Algauw zat Policarpio Rama op de hielen en tijdens de eerste vier ronden zat er minder dan een seconde afstand tussen hen. Takahasi lag derde met een achterstand van nog geen twee seconden. Loerend op zijn kans sloeg Policarpio uiteindelijk toe in de vijfde ronde: hij had de eerste plaats in handen. Helaas was die vijfde ronde voor Takahashi het einde van de race. Hij tufte de pitstraat in met een mechanisch probleem. Policarpio en Rama hadden nu dus het rijk alleen.

Maar in de laatste ronde gebeurde het. Policarpio verliet de Club-bocht extreem traag. Daardoor kon Rama zijn slipstream benutten om vlak achter hem door Stowe te gaan en toe te slaan in de laatste bocht. Rama pakte de binnenkant, maar dankzij knap verdedigend werk van Policarpio kwam hij alsnog twee tienden van een seconde achter zijn rivaal over de eindstreep.

Na beraad tussen Rob Barff en de instructeurs werd Jose Gerard Policarpio uit de Filipijnen uitgeroepen tot allereerste kampioen van Nissan PlayStation® GT Academy Azië.