Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL

GT ACADEMY INTERNATIONAL 2015 SEASON RECAP

SAMENVATTING GT ACADEMY INTERNATIONAAL 2015

Na een succesvol debuut voor GT Academy Internationaal in 2014, dat Ricardo Sánchez uit Mexico op zijn naam schreef, werden in 2015 twee nieuwe regio's verwelkomd: Turkije en Noord-Afrika. De Verenigde Staten, die voorheen een eigen competitie kenden, voegden zich bij GT Academy Internationaal, zodat de competitie sterker was dan ooit.

Honderdduizenden coureurs in de dop uit allerlei landen namen deel aan het onlinegedeelte van de competitie in Gran Turismo®6. Anderen probeerden zich via live-events te kwalificeren voor de competitie van 2015, met als einddoel een plekje in het beruchte Driver Development Program van Nissan.

Honderd deelnemers, twintig per regio, gingen door naar de nationale finales in Istanboel (Turkije), Mexico-Stad en Cancun (Mexico), Caïro (Noord-Afrika), Gold Coast (Australië) en Nashville (VS).

Slechts dertig deelnemers zouden uiteindelijk kans maken op de overwinning. Zij reisden af naar het Britse Silverstone Circuit, dat de basis was van hun weekje Race Camp. Ter plekke werden ze begroet door het ervaren hoofdjurylid van GT Academy, Rob Barff, en de regionale mentors. Zoals altijd waren de mentors, Ricky Kelly (Australië), Andrew Comrie-Picard (VS), Jason Tahincioğlu (Turkije), Tamer Bashir (Noord-Afrika) en Dani Clos (Mexico), afkomstig uit de racerij. Zij stonden de deelnemers tijdens hun ontwikkeling bij met raad en daad.

Hoofdjurylid: Rob Barff
Australië VS
Jurylid: Ricky Kelly Jurylid: Andrew Comrie-Picard
Corey Creed Matthew Simmons Armen Aghakhan Ryan Lynch
Tyler Blackburn Elliott Schutte Max King Vladimir Skirda
Nick Dalton Simon Feigl Joseph Lauro Tyler Utley
Turkije Noord-Afrika (Algerije, Egypte en Marokko)
Jurylid: Jason Tahincioğlu Jurylid: Tamer Bashir
Hüseyin Dağlı Utku Bosut Mohamed Fahmy (Egypte) ahmoud Sadek (Egypte)
Volkan Kurdoğlu Cağdaş Gülşen Tarek Khedr (Egypte) Ali Pacha (Algerije)
Ege Topaloğlu Fatih Demircan Ali Samy (Egypte) El Mahmoudi Ilyes (Marokko)
Mexico  
Jurylid: Dani Clos  
Donaciano Martinez de Silva Hector Arellano-Belloc    
Santiago Montaño Isita Juan Carlos Carmona-Chávez    
David Quiroga Galván Claus Schinkel    

Tijdens het Race Camp namen de aspirant-coureurs deel aan race-uitdagingen, maar ook aan fysieke tests. Meteen op de eerste dag werden ze flink op de proef gesteld en maakten ze op de Bedford Autodrome kennis met eenzitters, Caterhams, Nissan GT-R's en JPLM-auto's. Daarna volgden allerlei uitdagingen, zoals de hindernisbaan GT Ninja, een innovatieve, militaire gymkhanarace, strandbuggyraces, monstertrucks en een stockcar-race met Nissan Micra's om de startopstelling van de finale te bepalen.

REGIONALE KAMPIOENEN
Hüseyin Dağlı - Turkije
Juan Carlos Carmona Chávez - Mexico
Matthew Simmons - Australië
Ali Samy - Noord-Afrika
Ryan Lynch - VS

De finale was een epische race van acht ronden op Silverstone National Circuit met Nissan 370Z NISMO's. Matthew Simmons uit Australië startte vanaf poleposition en verloor zijn leiderspositie aanvankelijk aan de Amerikaan Ryan Lynch. Nadat Lynch te laat remde voor een bocht, haalde de Australiër hem echter weer in. Hüseyin Dağlı uit Turkije ontpopte zich tot de grootste concurrent voor de koppositie van Simmons. Drie ronden op rij wisselde het duo elkaar af op Wellington Straight met geweldige wiel-aan-wiel-manoeuvres. Maar terwijl Simmons zijn best deed om Dağlı voor te blijven, kreeg zijn auto in de vijfde ronde te maken met een mechanisch probleem. Hij verloor vermogen, waardoor de Turkse coureur en de Mexicaanse finalist Juan Carlos Carmona Chávez hem konden inhalen. Het juryberaad duurde lang. De jury hield rekening met het feit dat Simmons de snelste ronde had neergezet toen zijn auto nog snel was en het feit dat hij de hele week zeer constant had gepresteerd tijdens de uitdagingen, en dat onder zulke zware omstandigheden. Daarom werd Simmons alsnog gekroond tot kampioen van GT Academy Internationaal 2015.