GT

Please select your country / region

Close Window
GT SPORT Community
BENL
TopLiveverslagNations CupManufacturer SeriesKalenderArchief

Terug naar overzicht

WERELDTOUR
Raceverslag Manufacturer Series: een spannende strijd tot de allerlaatste bocht!
World Tour 2019 - Nürburgring
22/06/2019

Op de heilige grond van de Nürburgring pakt Toyota de algemene overwinning in de Manufacturer Series

World Tour 2019 – Nürburgring vond tegelijkertijd plaats met de 24-uursrace van de Nürburgring in Duitsland. Op 21 juni raceten 12 teams tegen elkaar in de Manufacturer Series, waarbij het team van Toyota (Rick Kevelham uit Nederland, Simon Bishop uit Nieuw-Zeeland en Tomoaki Yamanaka uit Japan) de algemene overwinning pakte.

De 36 coureurs vormden groepen van 3 teams met de beste 12 fabrikanten van de online serie. Van de 36 deelnemers aan dit Manufacturer Series-event waren slechts 3 coureurs trouw gebleven aan hun fabrikanten van het vorige World Tour-event: Kanata Kawakami (Lexus), lid van het team dat de vorige wereldfinale won, Edward Williams (Mercedes-Benz) en Tomoaki Yamanaka (Toyota). De races werden een goede test voor de nieuwe teamsamenstellingen.

De finale van de Manufacturer Series werd beslist op basis van het aantal punten dat de teams verdienden in 4 races. Tijdens de eerste race verdedigde Lexus zijn poleposition van start tot finish. Het als 2e vertrokken Toyota raakte verwikkeld in een driestrijd voor de 2e plaats en eindigde uiteindelijk als 4e. Mercedes-Benz pakte de 8e plaats, nadat de auto in de laatste ronde van de baan was geschoven.

In race 2 maakten de coureurs kennis met het nieuwe circuit Sardegna – Straatcircuit - B, dat is toegevoegd in de nieuwe Gran Turismo Sport-update. Mercedes-Benz was in een felle strijd verwikkeld met Porsche en Jaguar en finishte als 2e. Weer wist Lexus zijn poleposition te verdedigen, terwijl het goed gestarte Toyota als 6e over de eindstreep kwam.

In race 3 verhuisde de actie naar het Autodromo Nazionale Monza, met Gr.3-machines. Maar al in de eerste chicane brak de chaos uit. Puntenleider Lexus viel terug naar de 12e plaats in race 3, waardoor het team als allerlaatste moest starten in de finalerace.

De finalerace bestond uit een Gr.3-race van 5 ronden op de 24u-lay-out van de World Tour-locatie, de Nürburgring. Tijdens deze race telden de punten dubbel en wisselden de coureurs elkaar af. In het puntenklassement na race 3 stond Lexus eerste met 24 punten en was Mercedes-Benz opgeklommen naar de 2e plek met 21 punten. Op de 5e plaats stond Toyota met 18 punten, 6 punten achter op plaats 1. Kortom, het kon nog een interessante race worden.

De laatste Mercedes-Benz-coureur van de race, Cody Nikola Latkovski, begon als een bezetene te pushen en kwam op het rechte stuk van Döttinger Höhe tot op een halve seconde van Toyota-coureur Simon Bishop. In een ruwe strijd met tikken over en weer kwamen ze zij aan zij de laatste chicane in, maar uiteindelijk wist Bishop zijn positie te verdedigen en de race te winnen.

De algemene overwinning van de Manufacturer Series tijdens de World Tour 2019 - Nürburgring ging daarmee naar Toyota, dat liet zien dat het hernieuwde teamwork uit de vorige serie en de zucht naar de zege te veel was voor de andere teams.

World Tour 2019 - Nürburgring
Uitslag Manufacturer Series

KLASSERING FABRIKANT / COUREURS Race 1 Race 2 Race 3 Race 4 PUNTENTOTAAL
1 Toyota Simon Bishop / Rick Kevelham / Tomoaki Yamanaka 7 6 5 24 42
2 Mercedes-Benz Cody Nikola Latkovski / Bernal Valverde / Edward Williams 3 10 8 20 41
3 BMW Randall Haywood / Raul Ignacio Aguilar / Ádám Tápai 4 2 12 16 34
4 Porsche Patrik Blazsán / Joseph De Jesus / Adriano Carrazza 10 8 2 10 30
5 Lexus Andrew Brooks / Leonardo Bruzzi / Kanata Kawakami 12 12 0 6 30
6 Jaguar Vinicius Neto / Kenny Conomos / Parker Leach 8 3 3 12 26
7 Ford Adam Wilk / Kosuke Nishimura / Daniel Solis 5 5 0 14 24
8 Chevrolet Thalvaner Kuntze / Yo Kurohata / Kin Long Li 0 7 7 8 22
9 Hyundai Kevan Pounder / Connor Healy / Stéphane Jeandenans 6 0 4 4 14
10 Audi Kenta Morimoto / Hayden Hunter / Martin Grady 1 1 10 0 12
11 Aston Martin Marco Mendoza / Nicholas Voon / Angelo Schut 2 0 6 2 10
12 Volkswagen Kade Young / Cleber Martins / Julio Cortina 0 4 1 0 5

De niet te missen actie gaat online door

De Manufacturer Series gaat door met de online serie. Je kunt alle deelnemers aan dit event en nog veel meer terugzien in de Top 16 Superstars-races die worden uitgezonden op Gran Turismo LIVE. (De volgende race wordt op 27 juli uitgezonden.)
Zal Toyota na de opmars naar de 2e plek na ronde 2 doorstoten naar de 1e plaats? Mis het niet!

- FIA GT Championships 2019 | Top 16 Superstars
- Nieuwste internationale fabrikantklassement

Demonstratierace GR Supra GT Cup

Op dezelfde dag werd er een demonstratierace verreden voor de GR Supra GT Cup, een merkenkampioenschap waaraan je nu wereldwijd kunt meedoen. Salvatore Maraglino uit Italië ging met de eer strijken. Voorafgaand aan de race was er een praatsessie met Kazunori Yamauchi en Tetsuya Tada, hoofdingenieur van de Toyota 86 en de GR Supra. Beide evenementen kun je zien op Gran Turismo LIVE.

- Demonstratierace GR Supra GT Cup - Gran Turismo LIVE
・TOYOTA & Gran Turismo Trackside Talk 2

Gerelateerde links

World Tour 2019 - Nürburgring Special Page
'FIA GT Championships' 2019 Series
Raceverslag Nations Cup: een driestrijd tussen Europa, Zuid-Amerika en Oceanië!
World Tour 2019 - Nürburgring
Raceverslag Gran Turismo-wereldtour 2018 - Nürburgring (1/4)
Een miraculeuze race, mogelijk gemaakt door meesterlijke coureurs
De strijd begint in de halve finale van de Nations Cup

Terug naar overzicht