GT

Please select your country / region

Close Window
GT SPORT Community
BENL
TopLiveverslagNations CupManufacturer SeriesKalenderArchief

Terug naar overzicht

AZIË/OCEANIË FINALE
Japanner Ryota Kokubun (Akagi_1942mi) wint eerste race!
Regionale finales Azië/Oceanië FIA Gran Turismo Championship 2018 Nations Cup
11/10/2018

De eerste race van de finales vond plaats op Suzuka Circuit met supercars uit de N500-klasse.

De Japanner Ryota Kokubun (Akagi_1942mi) [911 GT3] verzekerde zich van poleposition door net voor het verstrijken van de kwalificatie de snelste tijd te klokken. Achter hem vertrok Jonathan Wong (saika159-) [458 Italia] uit Hongkong van de tweede plaats. De Japanners Shogo Yoshida (gilles_honda_v12) [NSX] en Tomoaki Yamanaka (yamado_racing38) [AMG GT S] volgden daar vlak achter vanaf de tweede startrij.

Alle coureurs kenden een prima start, waardoor verschuivingen ver weg leken.

Achtervolger Wong (saika159-) reed in een lager tempo, net als Yoshida (gilles_honda_v12) die al snel te kampen kreeg met bandenslijtage. Aan kop wist Kokubun (Akagi_1942mi) zijn voorsprong op de achtervolgers uit te bouwen.

In de middenmoot wist de Australiër Nikola Latkovski (Nik_Makozi) [Viper GTS] zich op te werken naar de zesde plek. Een prestatie op zich, want door een botsing in de chicane van de eerste ronde was hij buiten de baan beland.

Ook in ronde drie waren de bandenproblemen van Yoshida (gilles_honda_v12) nog niet voorbij. Overstuur in de 130R stelde Yamanaka (yamado_racing38) in staat om plek drie te pakken.

In de vierde ronde besloot nummer vier Yoshida (gilles_honda_v12) de pits in te gaan voor een bandenwissel. Latkovski (Nik_Makozi) kreeg een tijdstraf van vijf seconden omdat hij bij het verlaten van de pits over de witte streep reed.

Kokubun (Akagi_1942mi), Wong (saika159-) en Yamanaka (yamado_racing38) wilden niet in het pitgeweld verzeild raken en besloten te wachten tot ronde vijf voor hun stop.

Omdat Kokubun (Akagi_1942mi) zuinig was geweest op zijn banden, wist hij zijn voorsprong verder uit te bouwen.

Met nog twee ronden te gaan, wist Yamanaka (yamado_racing38) het gat met Wong (saika159-) dicht te rijden, maar hij bleek niet in staat om hem te passeren.

Na de race vanaf poleposition te hebben gedomineerd, passeerde de Japanner Ryota Kokubun (Akagi_1942mi) als eerste de finish. Een indrukwekkend staaltje machtsvertoon.

Reactie van de Japanse winnaar Ryota Kokubun (Akagi_1842mi):

Net als in de race op de eerste dag, vertrok ik vanaf polepostion, dus ik kon mijn eigen plan trekken tijdens de race. Omdat ik in ronde vijf, dus over de helft van de race, van banden wisselde, kon ik de drukte vermijden en mijn eigen tempo rijden. Dat was de sleutel tot de overwinning.

Terug naar overzicht