GT

Please select your country / region

Close Window
GT SPORT Community
BENL
TopLiveverslagNations CupManufacturer SeriesKalenderArchief

Terug naar overzicht

AZIË/OCEANIË FINALE
Ryota Kokubun (Akagi_1942mi) rijst boven de chaos van het Japanse blok uit en pakt de winst!
Regionale finales Azië/Oceanië FIA Gran Turismo Championship 2018 Nations Cup
10/10/2018

In het derde en laatste blok verschenen de tien beste Japanners aan de start. De beste twee deelnemers van dit blok gingen door naar de wereldfinale en de nummers 3 tot en met 8 naar het herkansingsblok, voor een tweede poging.

De Japanse coureurs raceten op hun eigen Fuji International Speedway in Gr.3-machines.

De poleposition was voor de onbetwiste kampioen van Japan: Ryota Kokubun (Akagi_1942mi) met zijn Vantage GT3.

De als 2e gestarte Yuki Shirakawa (yukiku) [AMG GT3] nam de eerste bocht te ruim. Die fout bleek niet te versmaden voor de ervaren coureurs Shogo Yoshida (gilles_honda_v12) [GTI VGT Gr.3], als 3e gestart, en Tomoaki Yamanaka (yamado_racing38) [Ford GT LM], die als 4e was gestart.

De drie koplopers, Kokubun (Akagi_1942mi), Yoshida (gilles_honda_v12) en Yamanaka (yamado_racing38), waren allemaal begonnen op zachte banden en reden langzaam maar zeker weg van de overige deelnemers.

In de tweede ronde, tijdens de aanloop naar de Dunlop-curve, passeerde Yamanaka (yamado_racing38) Yoshida (gilles_honda_v12) aan de buitenkant en veroverde hij de 2e plek.

In ronde 3 barstte de strijd om de 4e plek los. Op dat moment reden Tatsuya Sugawara (blackbeauty-79) [F Type Gr.3], Yusuke Nakao (CLS63AMG-sc) [Corvette C7 Gr.3] en Shirakawa (yukiku) bumper aan bumper.

In de 5e ronde schakelden de 3 koplopers over van zachte banden naar normale banden.

De nummers 2 en 3, Yamanaka (yamado_racing38) en Yoshida (gilles_honda_v12), kwamen na hun pitstops vast te zitten tussen de overige deelnemers, waardoor Kokubun (Akagi_1942mi) de kans kreeg om zijn voorsprong uit te bouwen.

In ronde 9 pakte Yoshida (gilles_honda_v12) na lang aandringen de 2e plaats, door Yamanaka (yamado_racing38) aan de binnenkant van de eerste bocht voorbij te gaan. Maar in de Coca-Cola-bocht moest hij uitwijken naar de buitenkant en moest hij z'n best doen om zijn 3e plek te behouden. Op het eerste gezicht leek het alsof Yamanaka (yamado_racing38) vrij ruw reed, maar dit was een slag tussen twee ervaren coureurs die elkaars sterke en zwakke punten goed kenden.

Kokubun (Akagi_1942mi) en Yamanaka (yamado_racing38) gingen in de 10e ronde allebei voor hun laatste pitstop en schakelden over op harde banden. Yoshida (gilles_honda_v12) kwam een ronde later binnen, maar wist zijn 3e plek te behouden.

Net als in de online serie bleef Kokubun (Akagai_1942mi) de rest telkens een stap voor en hij passeerde de finishlijn soeverein als nummer 1.

De ervaren Yamanaka (yamado_racing38) eindigde als 2e en versloeg daarmee zijn rivaal Yoshida (gilles_honda_v12) in de strijd om een plek in de wereldfinale.

Reactie van de winnaar: Ryota Kokubun (Akagi_1942mi)

Ik heb me alleen maar beziggehouden met het vasthouden van mijn snelheid.

Gelukkig startte ik op poleposition en ontstond er een gat na de eerste bocht. Dat gaf me voldoende ademruimte om tot het einde een stabiel tempo vast te houden en mijn voorsprong te consolideren.

Terug naar overzicht