GT

Please select your country / region

Close Window
GT SPORT Community
BENL
TopLiveverslagNations CupManufacturer SeriesKalenderArchief

Terug naar overzicht

MANUFACTURER SERIES
derek737_DK_ bezorgt Volkswagen de overwinning in ronde 8!
Manufacturer Series 2018: Seizoen 3
06/09/2018

Veel van de deelnemers aan de Nations Cup gingen direct door naar de kwalificaties voor de FIA Gran Turismo Manufacturer Series 2018, waarin coureurs een door hen gekozen merk vertegenwoordigen.

De uit veertien ronden bestaande race werd gehouden op het zeer herkenbare Autodromo Nazionale Monza, waar acceleratie en topsnelheid de boventoon voeren. Met 1:48.233 had TRL_LIGHTNING (Nissan) poleposition te pakken voor het voorlaatste Superstars-event van het jaar, na een zenuwslopende kwalificatie. Slechts één seconde scheidde de beste vijftien spelers. Geen enkel merk was duidelijk in het voordeel. De eerste zeven posities in de startopstelling werden ingenomen door zeven verschillende auto's.

De als tweede startende derek737_DK_ (Volkswagen) schoot in zijn GTI VGT het beste uit de startblokken en kwam als koploper uit de beruchte chicane aan het begin. Daarachter was het een complete chaos, met diverse botsingen in de scherpe chicane. Jomas_74 (Jaguar) en force_ewerby (Mercedes) waren de voornaamste slachtoffers en kukelden uit de top vijftien.

TRL_LIGHTNING (Nissan) en RC_Zoky88 (Dodge) vochten om een plekje in de top vijf, maar TRL_LIGHTNING ging de mist in bij de chicane en viel terug naar plaats elf. RC_Miura (Toyota) maakte korte metten met de Brit RC_Zoky88 (Dodge), die vertraging opliep als gevolg van een straf.

Oscaro_SkyPikmin (Lexus) leek eventjes te profiteren van de straffen voor hem, maar werd al snel ingesloten door mclaren6 (Chevrolet), JAdams2010 (Mitsubishi) en rick-918-bmx (Porsche), die vochten voor een podiumplek. De van poleposition vertrokken TRL_ LIGHTNING sloeg aan het einde van de vijfde ronde zijn slag en wist met zijn gehavende GT-R GT3 de vijfde plek in te nemen.

De pitstops kwamen zoals verwacht halverwege de race. De verschillen waren dusdanig klein dat niemand echt kon profiteren. mclaren6’s Chevrolet bleef jagen op de Mitsubishi van JAdams2010. De Franse coureur RC_Miura zat zijn tijdstraf uit en zakte daardoor tijdelijk naar plek drie. Een groot deel van het deelnemersveld moest tijdstraffen slikken als gevolg van de ravage in de openingsronde en dat zorgde er samen met de chicane voor dat het voortdurend stuivertje wisselen was.

TRL_ LIGHTNING bleek een man met een missie. Duellerend met mthomas_95 (Ferrari) ondernam hij in de chicane een zeer gewaagde inhaalpoging. Hij raakte hierbij een kerb, wat hem een nieuwe tijdstraf opleverde waarvan mthomas_95 direct profiteerde.

Met nog twee ronden te gaan, speelden de tijdstraffen een grote rol. Op zeven coureurs na moest iedereen een straf uitzitten. RC_Miura (Toyota) boekte veel terreinwinst op mclaren6 en passeerde de Chevrolet aan het begin van de laatste ronde. Maar een podiumplaats lonkte ook voor JAdams2010 (Mitsubishi) en TRL_ LIGHTNING (Nissan), nadat RC_Miura (Toyota) in de fout was gegaan bij het verlaten van een bocht. De vier auto's gaven zo weinig op elkaar toe dat een fotofinish uiteindelijk de volgorde van het podium moest bepalen achter de winnaar.

Door al het drama en spektakel zouden we bijna vergeten dat derek737_DK_ (Volkswagen) een vlekkeloze race reed. De Tsjechische coureur kwam als eerste over de finish met een voorsprong van tien seconden op de nummer twee. Dankzij zijn zege vertegenwoordigt derek737_DK_ Volkswagen in de finale voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika.

RC_Miura (Toyota) wist in de slotfase van de race uit de problemen te blijven en legde na een spectaculaire laatste ronde beslag op plek twee, met 0,7 seconde voorsprong op TRL_ LIGHTNING (Nissan).

JAdams2010 (Mitsubishi) en mclaren6 (Chevrolet) maakten de top 5 compleet na het uitzitten van hun straffen.

RC_Zoky88 (Dodge), mthomas_95 (Ferrari), force_ewerby (Mercedes), Oscaro_Ugo (Nissan) en rick-918-bmx (Porsche) zorgden samen voor een zeer diverse top tien van merken.

Is iemand in staat om de leiding van GTP_Aderrrm over te nemen in de FIA GT Championship Nations Cup om als nummer 1 naar de regionale finales van de Nations Cup te gaan? Wie zal Nissan vertegenwoordigen in de Manufacturer Series? Na het laatste Top 24 Superstars-event op 8 september weten we het antwoord op deze en andere prangende vragen.

Rang Coureur CB SB Totaal
1 Honda Oscaro_Slent S S 15040
2 Toyota RC_Miura S S 14925
3 Nissan TRL_LIGHTNING S S 14685
4 Dodge RC_Zoky88 S S 14258
5 Honda RC_Atho S S 14121
6 Volkswagen derek737_DK_ S S 13829
7 Ferrari maatu79 S S 13289
8 Chevrolet mclaren6 S S 13059
9 Citroën Oscaro_MansoN S S 12844
10 Ferrari mthomas_95 S S 12558

Terug naar overzicht