GT

Please select your country / region

Close Window
GT SPORT Community
BENL
TopLiveverslagNations CupManufacturer SeriesKalenderArchief

Terug naar overzicht

AZIË/OCEANIË FINALE
Trots van Australië, Cody Nikola Latkovski (Nik_Makozi), pakt de winst!
Regionale finales Azië/Oceanië FIA Gran Turismo Championship 2018 Nations Cup
10/10/2018

In het tweede blok kwamen de beste 10 coureurs uit Australië tegen elkaar uit. De beste twee deelnemers gingen door naar de wereldfinale en de nummers 3 tot en met 8 naar het herkansingsblok, voor een tweede kans.

Deze race was een thuiswedstrijd voor de Australiërs, want hij werd verreden op Mount Panorama Motor Racing Circuit, met Gr.3-machines.

De favoriet van dit blok was Cody Nikola Latkovski. In de vorige online serie kon hij zich niet registreren als sterspeler, omdat hij nog geen 18 was. In de testseizoenen toonde hij zijn kracht, hoewel hij af en toe worstelde in het puntenklassement.

Gelukkig werd Latkovski net op tijd 18 om mee te kunnen doen aan de regionale finale in Japan.

De startopstelling was gebaseerd op de online klasseringen van de spelers. Op poleposition stond David Wilk (warrior2167) [FType Gr.3], die op zachte banden begon. Cody Nikola Latkovski (Nik_Makozi) [VantageGT3] stond als 5e op de baan en koos ervoor om op normale banden te beginnen.

In de eerste bocht leek het wel alsof de coureurs met elkaar hadden afgesproken om rustig van start te gaan, want er was geen enkel incident. Deze rimpelloze start was bijzonder voor de Australische deelnemers, die bekendstaan vanwege het stevige beukwerk.

Maar Latkovsky (Nik_Makozi) was niet van plan om alleen maar mee te doen. Het was zijn missie om de voorhoede te bereiken en hij haalde algauw Joseph de Jesus IV (Bass_71CKL) [Mustang Gr.3] in de 4e bocht van de eerste ronde in, waardoor hij meteen 4e lag.

In de tweede ronde begonnen de veranderingen: Daniel Holland (TRL_holl01) [Ford GT LM], een van de bekende simracers van Team Redline, raakte als nummer 2 een muur richting de 4e bocht.

Zowel Matthew Simmons (MINT_GTR) [AMG GT3] als Latkovski (Nik_Makozi) grepen deze kans om hogerop te komen.

Latkovski (Nik_Makozi) slaagde erin zonder problemen door te stoten naar de 3e plek.

Latkovski (Nik_Makozi) bleef snelle rondetijden neerzetten en daar plukte hij in de derde ronde de vruchten van, toen hij met een inhaalmanoeuvre op het laatste rechte stuk de 2e plek veroverde.

In de 4e ronde gingen de drie koplopers de pits in.

Stuk voor stuk kozen ze een andere strategie. David Wilk (warrior2167) [F TypeGr.3] ging voor normale banden, Latkovski (Nik_Makozi) koos harde banden en Simmons (MINT_GTR)[AMG GT3] zette in op zachte banden.

Ondanks zijn keuze voor harde banden, rekende Latkovski (Nik_Makozi) snel af met de achterliggers toen hij de pits uit kwam.

Algauw haalde Latkovski (Nik_Makozi) op het laatste rechte stuk Wilk (warrior2167) in en lag hij 1e.

Onder luide aanmoedigingen door het publiek haalde hij op harde banden zijn rivaal op normale banden in tijdens een filmachtige comeback. Het leek wel 'De Nik_Makozi Show'.

Simmons (MINT_GTR) [AMG GT3] maakte in ronde 7 zijn laatste pitstop en keerde op plek 5 terug, waar hij achter Jesus (Bass_71CKL) terechtkwam.

In ronde 8 ging David Wilk (warrior2167) de pits in, maar toen hij de baan weer op ging, kwam ook hij achter Jesus (Bass_71CKL) te zitten en groeide het gat naar de 1e plaats.

Simmons (MINT_GTR) slaagde erin Jesus (Bass_71CKL) op het eerste deel van het circuit in te halen, maar Wilk (warrior2167) kon zijn rivaal pas aan het einde van het laatste rechte stuk voorbij, waardoor zijn achterstand op de twee koplopers groeide.

In ronde 10 schakelde Latkovski (Nik_Makozi), die probleemloos op kop lag, over op zachte banden, die hij had bewaard voor deze laatste pitstop. Latkovski (Nik_Makozi) kwam de baan weer op als nummer 3 en ging moeiteloos de twee koplopers voorbij, die nu op harde banden reden, om de koppositie te heroveren.

Zoals voorspeld ging de zege naar Cody Nikola Latkovski (Nik_Makozi). Helaas kon hij niet meedoen aan de Top 24 Superstars-race van het online seizoen, waardoor hij als 5e was gestart. Met deze 1e plek bewees hij wel degelijk tot de top te behoren.

In de laatste ronde begon Simmons (MINT_GTR), die 2e lag, aan snelheid in te boeten en kwam David Wilk (warrior2167) steeds dichterbij. Maar het lukte David Wilk (warrior2167) niet om nog in te halen, waardoor hij doorging naar het herkansingsblok voor een laatste poging.

Terug naar overzicht