GT

Please select your country / region

Close Window
GT SPORT Community
BENL
TopLiveverslagNations CupManufacturer SeriesKalenderArchief

Terug naar overzicht

AZIË/OCEANIË FINALE
Topper uit Hongkong, Jonathan Wong (saika159), wint het blok!
Regionale finales Azië/Oceanië FIA Gran Turismo Championship 2018 Nations Cup
10/10/2018

Dit blok bestond uit 10 coureurs uit 3 landen: Hongkong, Taiwan en Nieuw-Zeeland. De beste twee deelnemers gingen door naar de wereldfinale en de nummers 3 tot en met 8 naar het herkansingsblok, voor een tweede kans.

Deze race speelde zich af op Kyoto Driving Park - Yamagiwa II met Gr.3-auto's.

De favoriet van dit blok was Jonathan Wong (saika159) uit Hongkong, die zijn talent had laten zien tijdens de online serie. In seizoen 2 van 2018 pakte hij de titel ten koste van de beste coureur van Japan.

De bandenstrategieën lagen onder de loep, want de coureurs waren verplicht om 3 verschillende bandensoorten te gebruiken tijdens de race: hard, normaal en zacht. De eerste 6 coureurs kozen normale banden voor de start.

De startopstelling was gebaseerd op de online klasseringen van de spelers. Vandaar dat Wong (saika159) uit Hongkong met zijn Beetle Gr.3 op poleposition begon.

Al in de eerste bocht had hij een voorsprong op de nummer 2, Simon Bishop (sidawg2) uit Nieuw-Zeeland met zijn FT-1 Gr.3, die de achtervolging inzette en de druk opbouwde.

De op de 4e plek gestarte Yat Lam Law (NegiFISH_NaF) [Vantage GT3] uit Hongkong pakte algauw de derde plaats.

In de 5e ronde gingen de 3 koplopers de pits in, aangevoerd door Wong (saika159), die nog steeds 1e lag. Wong (saika159) en Law (NegiFISH_NaF) maakten van de gelegenheid gebruik om over te schakelen op harde banden.

De nummer 3, Bishop (sidawg2), koos een andere strategie en stapte over op zachte banden. Dankzij de extra grip kon hij Law (NegiFISH_NaF) voorbij en pakte hij de 2e plaats.

Maar Law (NegiFISH_NaF) had zijn zachte banden voor de laatste stint bewaard en sloeg genadeloos toe, zodat hij de tweede plek heroverde. Tijdens een pitstop viel Wong (saika159) terug naar de 3e plaats, maar aangezien hij de zachte banden voor het laatst had bewaard, slaagde hij erin om de achterstand weer goed te maken en de 1e plek te heroveren.

Door zijn stabiele, niet-aflatende snelheid had Jonathan Wong (saika159) uit Hongkong de race van start tot finish in zijn zak en bereikte hij het zwart-wit geblokt als eerste. Wong maakte zijn reputatie als sterke tegenstander waar en ging door naar de wereldfinale.

Als tweede finishte Yat Lam Law (NegiFISH_NaF) uit Hongkong, waardoor het geweldige een-tweetje voor Hongkong compleet was.

De als 2e gestarte Nieuw-Zeelander Simon Bishop (sidawg2) wist zich goed staande te houden voorin, maar moest als nipte nummer 3 uiteindelijk genoegen nemen met een plaatsje achter de geweldenaars uit Hongkong. Daardoor mocht Bishop door naar het herkansingsblok voor een tweede kans op eeuwige roem.

Reactie van de winnaar: Jonathan Wong (saika159) uit Hongkong

Ik ben heel blij dat ik van poleposition naar de winst ben gegaan in de eerste race. Natuurlijk is het een ticket voor de wereldfinale, maar het was ook een belangrijke wedstrijd om te laten zien dat we goed kunnen racen in Hongkong.

In het begin voelde ik veel druk van Simon uit Nieuw-Zeeland. Met hem achter me moest ik een vrij defensieve lijn kiezen en kon ik niet veel sneller. Maar in ronde 2 maakte hij een fout en ontstond er een gat tussen ons, waardoor ik verder afstand kon nemen.

Na de laatste pitstop kwam ik terug op de baan achter de twee koplopers. Maar ik was overgeschakeld op zachte banden, dus ik hoefde alleen maar te wachten op het moment dat zij moesten vertragen en dan kon ik ze makkelijk inhalen. In de laatste 3 ronden pakte ik de 1e plaats terug, en ik finishte met 8 seconden voorsprong.

Terug naar overzicht