GT

Please select your country / region

Close Window
GT SPORT Community
BENL
AllesInformatieSpeltype SportOnderhoudUpdateTips

Terug naar overzicht

INFORMATIE
Michelin aangekondigd als officiële bandenpartner
23/08/2019

Op 23 augustus 2019 heeft Gran Turismo in New York aangekondigd dat de wereldberoemde Franse bandenfabrikant Michelin de bandenpartner van de game wordt. Michelin zal een rol spelen in zowel de FIA Certified Gran Turismo Championships als officiële bandenleverancier en in Gran Turismo Sport als technische partner op het gebied van bandentechnologie.

In de dagen en jaren na het live-evenement World Tour 2019 - New York van Gran Turismo Sport, dat dit weekend plaatsvindt, wordt Michelin officieel bandenleverancier voor de FIA GT Championships. Daarnaast verschijnt Michelin in verschillende vormen in de game met gratis downloadbare content die tegen oktober klaar moet zijn:

・ Er wordt een nieuwe Michelin-sectie toegevoegd aan Brand Central

・ Bij het kiezen van banden in de Auto-instellingen wordt Michelin gepresenteerd als Partner bandentechnologie

・ Op sommige circuits verschijnen Michelin-logo's ter ere van de samenwerking

Sinds 1895, toen Michelin een auto bouwde voor de legendarische race Parijs-Bordeaux-Parijs om de prestaties van haar innovatieve luchtbanden aan te tonen, is het bedrijf actief in allerlei zware racecompetities. Het bedrijf ziet de autosport als een laboratorium voor de ontwikkeling van nieuwe producten en past de tijdens races verworven kennis toe op hun befaamde producten en ontwikkeling. Diezelfde kennis wordt nu toegepast op Gran Turismo.

We kijken uit naar een duurzame samenwerking tussen Gran Turismo en Michelin.

Scott Clark, uitvoerend onderdirecteur van de regio Noord- en Zuid-Amerika voor de Michelin Group en verantwoordelijk voor de internationale auto-, autosport- en belevingsafdelingen van het bedrijf:

“Deze relatie is een perfecte match tussen de succesvolste virtuele race-ervaring en de internationale leider op het gebied van performancebanden. Michelin is toonaangevend op het gebied van bandensimulatie. We ontwikkelen en tunen virtuele banden op virtuele voertuigen voor de banden in productie gaan en dat vertaalt zich extreem nauwkeurig naar echte banden op echte voertuigen. Door deze technologie te combineren met echte autosportgegevens kan Polyphony het belang van bandenstrategie in de game vergroten. Op de langere termijn helpt de samenwerking om mensen te laten beseffen hoe belangrijk de rol van Michelin is bij het optimaliseren van de prestaties van een voertuig.”

Gran Turismo-producer Kazunori Yamauchi:

“Het beginpunt van de FIA Certified Gran Turismo Championships is een technische basis van 25 jaar aan simulatie van autogedrag in Gran Turismo en de unieke autocultuur die de game in de loop der jaren heeft opgezet. Michelin, de grootste bandenfabrikant ter wereld, brengt haar passie voor autosport en gedegen technologische kennis naar de game als officieel bandenleverancier voor de Championships en technische partner voor de game zelf. Dat helpt ons met het uitwerken van onze visie, het overbruggen van het gat tussen virtuele en echte races, en toont aan dat deze evenementen de toekomst van de autosport zullen vormen.”

Terug naar overzicht