GT

Please select your country / region

Close Window
GT SPORT Community
BENL
AllesInformatieSpeltype SportOnderhoudUpdateTips

Terug naar overzicht

TIPS
Tips voor het gebruiken van de feature [Stickeruploader]
09/11/2017

Wat is de Stickeruploader?

Met de Stickeruploader kun je zelfgemaakte stickers uploaden naar de sectie 'Community' van gran-turismo.com, waarna je ze kunt gebruiken met de Bestickering-editor in de game.

Het stickerbestand moet zijn aangeleverd als SVG-bestand en mag niet groter zijn dan 15 kB. Met SVG-bestanden kun je zeer gedetailleerde stickers maken die weinig hardeschijfruimte opeisen.

Wat is een SVG-bestand?

Afbeeldingsgegevens op computers zijn er in de vorm van bitmapgegevens (BMP) en vectorgegevens (SVG). Afbeeldingen van het bestandstype SVG kun je vergroten of verkleinen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Het verschil tussen bitmapgegevens en vectorgegevens

Het BMP-bestandstype genereert een afbeelding met groepen stippen. Als je zo'n afbeelding vergroot, worden de kleine stippen uitgerekt en worden de randen van rondingen gekarteld of wazig.

Bij een SVG-bestand is de opgeslagen afbeelding omgezet in cijfers. Het voordeel van vectorgegevens is dat de kwaliteit van de afbeelding niet achteruitgaat, zelfs als hij wordt vergroot, en dat de grootte van het bestand niet stijgt.

Het diagram hieronder toont een vergelijking van een vergroot BMP-bestand (links) en een SVG-bestand (rechts). Bij het SVG-bestand zijn de randen nog steeds scherp.

Zo maak je gedetailleerde SVG-bestanden

Een SVG-bestand met een afbeelding kan verschillende detailniveaus hebben, afhankelijk van hoe hij is gemaakt. Als het SVG-bestand is gemaakt met de automatische volgfunctie van fotobewerkingssoftware, op basis van een bitmapafbeelding (die bestaat uit een structuurloze reeks stippen), dan wordt er vaak een SVG-bestand gegenereerd met weinig details en veel onnodige ankerpunten.

Een standaard SVG-bestand bestaat uit een minimaal aantal ankerpunten en padgegevens. Als je zelf een sticker maakt, moet je een zeer gedetailleerd SVG-bestand gebruiken, zoals dit:

Vergelijking tussen efficiënte en inefficiënte gegevens

We gaan kijken naar een vergelijking tussen twee SVG-bestanden die dezelfde afbeelding genereren.

Rechts zie je een SVG-bestand dat automatisch is gegenereerd op basis van een bitmapafbeelding (een structuurloze reeks stippen) en de automatische volgfunctie van fotobewerkingssoftware. Aangezien de afbeelding niet nauwkeurig is, zijn de kleine details niet goed nagemaakt. Bovendien is de bestandsomvang groot.

Links zie je een standaard SVG-bestand dat is gemaakt door het handmatig bewerken van vectorgegevens van een Bézierkromme. De afbeelding is niet alleen zeer gedetailleerd, maar ook zeer gering in omvang.

Specificaties SVG-bestanden

SVG-bestanden die als basis dienenvoor zelfgemaakte stickers, moeten aan de volgende specificaties voldoen:
- het bestand mag niet groter zijn dan 15 kB
- de tekst moet uitgelijnd zijn
- bijzondere tekenstanden (mix), zoals 'vermenigvuldigen' en 'optellen', zijn niet toegestaan
- het bestand moet voldoen aan de specificaties van SVG 1.0 of 1.1
- bij gradaties worden alleen eenvoudige vormen ondersteund

Let op: het gedeelte dat zichtbaar is in de verkleinde afbeelding is afhankelijk van de SVG-viewportinstellingen.

Terug naar overzicht