Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL
Vision Gran Turismo

Aankondiging van de Škoda Vision Gran Turismo: Tsjechische autofabrikant komt naar Gran Turismo!

Op 24 april 2024 heeft de Tsjechische autofabrikant Škoda de Škoda Vision Gran Turismo aangekondigd, die in samenwerking met Gran Turismo is ontwikkeld. Deze allereerste Vision Gran Turismo van Škoda komt naar Gran Turismo 7 via update 1.46.

Het in 1895 opgerichte Škoda heeft een lange, rijke geschiedenis, en geldt als een van de bekendste automerken ter wereld. Voor de Škoda Vision Gran Turismo heeft het merk geput uit zijn geschiedenis, met name op het gebied van autosport.

De elektrisch aangedreven eenzitter is een modern eerbetoon aan de roemruchte Škoda 1100 OHC Spyder, een voor de 24 uur van Le Mans van 1957 ontwikkelde auto die wordt gezien als een autosportmijlpaal voor het bedrijf.

De buitenkant is geïnspireerd door de 1100 OHC, aangevuld met elementen van Škoda's huidige Modern Solid-designtaal. Dat zie je terug in de scherpe lijnen van de carrosserie en de T-vormige koplampen, die de hoek omgaan naar de spatborden.

De Škoda Vision Gran Turismo is beschikbaar in twee aparte bestickeringen: de ene is een ode aan de Škoda 130 RS, een beroemde racewagen uit de jaren 1970, en de andere is geïnspireerd door de Vision 7S, een conceptcar uit 2022
De Škoda Vision Gran Turismo is beschikbaar in twee aparte bestickeringen: de ene is een ode aan de Škoda 130 RS, een beroemde racewagen uit de jaren 1970, en de andere is geïnspireerd door de Vision 7S, een conceptcar uit 2022

Het chassis is een hypermoderne koolstofvezel monocoque die je het gevoel geeft een te worden met de auto. Het futuristische stuur is ontworpen én geïnspireerd door Gran Turismo 7. Een boordsensor vertelt je of er andere voertuigen in de buurt zijn, wat de kans op botsingen, vooral zijwaarts contact, flink reduceert.

En de adaptieve, uit twee delen bestaande achtervleugel en actieve aerodynamica werken samen om de auto aan te passen aan de rijomstandigheden en de prestaties te boosten.

De twee dubbele elektrische motoren, een op elke as, leveren per stuk 200 kW (272 pk), goed voor een systeemvermogen van 800 kW (1088 pk). Dankzij de vierwielaandrijving met slimme koppelverdeling over beide assen en een automaat is de rijervaring tot in de puntjes gebalanceerd en responsief.

De Škoda Vision Gran Turismo, Škoda’s debuut in Gran Turismo, is de culminatie van 130 jaar aan autogeschiedenis. Beleef de auto zelf in Gran Turismo 7.